Festivalprogram 2022

Trykk på programmet for å lese mer om det forskjellige!

Iver Kleive og Knut Reiersrud

Den norske organisten Iver Kleive spiller i Hedalen Stavkirke sammen med bluesgitaristen Knut Reiersrud.

Få kan spille orgel som Iver Kleive. Siden tidlig på 70′ tallet har han spilt orgel, og drevet en utstrakt virksomhet som studiomusiker, akkompagnatør, komponist, solist og dirigent. Han har også ledet Oslo Bach-kor gjennom 30 år og har gjort utallige plateinnspillinger.

Iver Kleive ble i 2017 utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk musikkliv. Knut Reiersrud har også vært aktiv siden 70-tallet, og har utviklet et helt eget uttrykk med elementer fra mange musikkformer. Han er prisbelønnet både som gitarist og komponist og er internasjonalt kjent fra en lang rekke samarbeid med andre artister. Det som imidlertid gjør Reiersrud helt unik er hans evne til alltid å være relevant og overraskende nyskapende. Han har også en svært imponerende katalog av innspillinger innafor vesten. Faktisk omlag 300!

Sammen har Kleive & Reiersrud utgitt to plater som har fått tildelt Spellemannsprisen i åpen klasse. På den første, Blå Koral (1991), utforsker duoen salmer og religiøse folketoner på en fordomsfri og jordnær måte. En elegant etterfølger kom i 1996 i form av plata Himmelskip, som ble innspilt live i Sankt Knuds kirke i Odense, med visesangeren Povl Dissing som gjestevokalist på et av numrene. Tredje albumet «Nåde over Nåde» kom i 2006 og siste albumet kom i 2018 «Natt i Desember»

Ut over gitar, orgel og sang, gjør selve kirkerommet denne innspillingen på samme tid mektig og nærværende.

Vi ser frem til å oppleve møtet mellom disse to fremragende musikerne.

Åpen dag på Bautahaugen og Bjørnstad Sag

Barnefestivalen lørdag på Bautahaugen Samlinger fylles med aktiviteter for barn og familier. Det blir opplæring og visning av ysting av ost, lefsebaking og andre gamle mattradisjoner av Bautahaugens venner. Det blir mulig å være med å smi sammen med en smed. Den gamle skolestua blir tatt i bruk og man kan se hvordan undervisning i skolen foregikk 100 år tilbake i tid. Gamle leker blir også arrangert av Bautahaugens venner.

Dharma Mountain har ansvar for et kunstprosjekt der alle inviteres til å bidra med maling på et stort lerret som skal stilles ut i bygda etter festivalen.

Hedalen Ungdomslag stiller med ungdommer som har gått kurs i teatersminke og sminker barn (og voksne) som ønsker i dyresminke.

I tillegg blir det konkurranser for alle som er inspirert av Mesternes Mester og Farmen. Nittigraderen, bøtteholding etc. Det blir også timbersport og øksekast. En dag full av aktiviteter avsluttes med konsert med Bare Fjas og Blågras. Lag og foreninger i bygda stiller opp og bidrar til at dette kan bli en gratis opplevelsesdag for alle. 

Dagen er som nevnt gratis for alle å delta på, men vi må ha en oversikt over hvor mange vi blir. Derfor har vi et påmeldingsskjema her, som det er viktig at du fyller ut i god tid før festivalen.

Skjemaet finner du ved å trykke her!

Bare Fjas & Blågras

Bare Fjas & Blågras er et vaskeekte bluegrassband fra Trondheim som spiller musikk for barn i alle aldre!

Karene i Bare Fjas & Blågras har alltid vært glad i barnesanger. Men det er ikke det eneste disse gutta er opptatt av. De er også veldig glad i å spille musikk fra den amerikanske landsbygda, nemlig bluegrass. Dette bringer minnene tilbake til da de vokste opp på den norske landsbygda blant ku og høy, vekk fra by og støy. Så, plutselig en dag fikk de en god idé: Kanskje det er mulig å spille barnesanger på cowboyvis?

Med trestemt sang, fem instrumenter og til sammen 27 strenger tar Bare Fjas & Blågras deg med til landsbygda for å spille låter du kanskje har hørt før – slik en ekte cowboy ville gjort det!

Disse gutta spiller hos oss lørdag 16:00 på Bautahaugen!

Musikkquiz

Vi arrangerer musikkquiz på lokalet lørdag kl. 19. Kom og test dine musikkunnskaper med god musikk, åpen bar og god stemning.
18 års aldersgrense.

Anne Mathea med band

Hedalens egen Anne Mathea tar med seg sitt nye band til Hedalen Kulturfestival og spiller opp til dans på «Lokalet» på lørdag kveld. Bandet bestående av syv musikere gjør kvalitetscoverversjoner av kjente og kjære låter og en og annen uoppdaget perle.  Anne Mathea har også gitt ut egenproduserte låter som har fått flotte kritikker, og som du kan høres på bl. a. Spotify. 

Poesti

Vi starter denne fem timer lange vandringen fra Fledda, over de vakre Hedalsfjella, og ender i sagnomsuste Vassfaret. Med på turen er kjentmann, og mangeårig turguide, Olaf Søbekkseter. Han forteller oss historier og fakta om stedene vi passerer og ser. Olaf er akkompagnert av skuespiller Cato Skimten Storengen som fyller vandringen med diktopplesning, sang og lesning fra lokale litterære verk. En vandring i historie, kunst og kultur.

Det vil bli satt opp busser som frakter oss fra Hedalen B/U skole til Fledda, og som henter oss igjen i Vassfaret.

NB: Poesti går parallelt med opplegget på Skrukkefyllhaugen, så du får altså kun vært med på en av delene. 

Aktiviteter på Skrukkefyllhaugen

Søndagen blir det en dag med aktiviteter for store og små på Skrukkefyllhaugen i Vassfaret.

Skogselskapet stiller med familievennlig Skogs show på scenen og forskjellige aktiviteter. Du kan få være med å plante trær, gå natursti og spikke deg en morsom figur. Skogselskapet er en ideell organisasjon som jobber for å synliggjøre skogens mangesidige betydning.

Kom og bli med på en gøy og lærerik dag!

NB: Opplegget på Skrukkefyllhaugen går parallelt med Poesti, så du får altså kun vært med på en av delene. 

Ørnulf Dyve

Ørnulf Dyve er låtskriver og musiker i folkrockbandet Staut som har gått sin seiersgang på scener og radio de siste årene.  Han er fra Bagn i Sør-Aurdal og har under Covid-19 fått tid til å gjøre andre ting enn å turnere med Staut. Noe som har resultert i poesi- og historieskriving. Han skriver selv om sin forestilling «Halvvegs te det uoppnåelige»: 

«Nå vil jeg reise rundt og lese en del av det jeg har skrevet de siste par årene. Jeg ga meg selv i oppgave å bruke den stille tiden til å være produktiv – på rim. Resultatet har blitt en anselig bunke historier om levd liv og det å stå staut i en verden som har både fortid, nåtid og fremtid. Lurer jammen på om jeg skal synge dekonstruerte versjoner av noen staut-låter også.»

Ørnulf blir å se i vakre omgivelser på Skrukkefyllhaugen i Vassfaret søndag 7.august.