Festivalprogram 2024

Fredag 02.08

Hedalen Stavkirke
19:00 Stian Carstensen og Elias Akselsen

Lørdag 03.08

Bautahaugen (gratis!)
11:30 Familiedag på Bautahaugen

Bjørnstad Sag (gratis!)
14:15
Westernskyting

Nordre Hedalen Forsamlingshus (18+)
18:00 «0+0=4» med Thomas Bye
21:00 The Ramblin’ Men

Søndag 04.08

Skrukkefyllhaugen (gratis!)
12:00 Vassfardagen
15:00 Kurve

Stian Carstensen og Elias Akselsen

Stian Carstensen og Elias Akselsen har arbeidet sammen i mer enn 20 år og har laget 5 plater sammen hvorav 2 har vært spellemann-nominert.

Stian kommer fra en trekkspillfamilie på Eidsvoll med mange trekkspill i henholdsvis 4 og 5 generasjoner bakover. Elias er født i ei kjerre på Årnes og har vokst opp i skogen hvor han lærte å synge i tatertradisjon av sin far og bestefar. Dette er forklaringen på Elias sin voldsomme stemmekraft; «Vi sang ute så du veit vi måtte ta i skulle vi bli hørt» sier Elias. 

En konsert med disse kara er en unik opplevelse en sent vil glemme. Musikken og framførelsen er 100 % ekte og garantert fri for autotune, influensere og politisk korrekthet! Repertoaret strekker seg fra middelalderballader til 50-tallsslagere og autentisk tatermusikk i spontan tapning med en uforlignelig stemme fra de dype skoger akkompagnert av virtuost og smektende trekkspill.

Velkommen til konsert!

Stian Carstensen

Elias Akselsen

 

Familiedag på bautahaugen

I år som i fjor blir det familiedag på Bautahaugen! 

Det blir opplæring og visning av ysting av ost, lefsebaking og andre gamle mattradisjoner av Bautahaugens venner. Det blir mulig å være med å smi sammen med en smed. Den gamle skolestua blir tatt i bruk og man kan se hvordan undervisning i skolen foregikk 100 år tilbake i tid. Gamle leker blir også arrangert av Bautahaugens venner. 

Flere aktiviteter kommer!

 

Praktisk info:
Vi ønsker at alle parkerer på grusbanen ved Hedalen B/U Skole (Litt lenger nord for Bautahaugen), for å unngå at vi tar opp parkeringen til Joker.

Vi ønsker at alle tar imot et armbånd når de kommer, slik at vi har oversikt over hvor mange besøkende som er innom denne dagen. Armbånd vil du få ved inngangen.

Westernskyting

Lørdag 14-16 skal Minnesota Manhunters fra Gjøvik Pistolklubb ha oppvisning i cowboy action shooting på Bjørnstad Sag. 
 
Cowboy action shooting, eller westernskyting, er en skytesport hvor man benytter seg av skytevåpen tilhørende tidsepoken til den amerikanske vesten. Det skytes med revolvere, bøylerifler og hagler. Deltagere kler seg opp i tidsriktig bekledning og tiltales med sine egne alias som gjenspeiler westernkultur på forskjellig vis. Det skytes på blinker av stål og tre og her er om å gjøre å skyte fortest med alle fire våpen uten bom. 
 
NB: Briller (enten solbriller, vanlige briller eller vernebriller) er PÅBUDT for alle tilskuere. Hørselvern anbefales på det sterkeste.

"0+0=4" med Thomas Bye

Ein kritikarrost monolog som tek føre seg dei grovaste justismorda i noregshistoria, og fellestrekka mellom dei.

0+0=4 handlar om korleis skodespelar Thomas Bye fekk ei ekstrem interesse for rettstryggleik. Vi følger reisa hans frå han knapt visste kva eit justismord var, til han tolv år seinare knapt klarar å tenke på anna. Framsyninga gjer eit djupdykk i Torgersen-saka, Liland-saka og Fritz Moen-saka. 0+0=4 blei spelt for første gong i september 2013, med urpremiere i tingretten i Førde.

Framsyninga vart produsert og turnert ved Sogn og Fjordane Teater i 2013. Seinare har framsyninga turnért i rettslokale over heile landet, for innsette i fengsel, for politistudentar, for advokatar og for påtalemakta – og for gjenopptakingskommisjonen. I tillegg har Thomas Bye spelt framsyninga mellom anna på Det Norske Teatret, Nationaltheatret, Den Nationale Scene, Trøndelag Teater, Rogaland Teater, Brageteatret og Teater Ibsen.  

Regikonsulent: Aslak Moe

Flotte kritikkar i pressen etter premieren i 2013:

«Dette er en forestilling som virkelig fortjener et stort publikum; en dramaturgisk spenningsthriller, et politisk innlegg om troen på rettsstaten og et fremragende eksempel på hva teater kan være når noen vil fortelle en historie de tror påBergens Tidende

«Skal jeg trekke frem et kulturhøydepunkt fra 2013, må det bli 0+0=4.» Klassekampen

«Tekstgrunnlaget, som han improviserer over, har han skrevet sammen med regissør Aslak Moe. Forestillingen har han bygd opp stein på stein, med en tålmodighet, inderlighet og stahet, som likner Torgersens egen. Han har spilt den i rettssaler, advokatkontorer, hjemme hos folk og på turné med Sogn og Fjordane Teater. Ja, han har til og med fått lov å framføre den på Det Norske Teatret, på bokmål!»  Scenekunst.no

Facebook

The Ramblin' Men

The Ramblin Men består av fire karer fra Gudbrandsdalen. Amund Sylte og Trym Amrud på gitar og vokal, Martin Berget på bass og Torstein Steen på trommer. De har spilt sammen i mange år, men det var ikke før i januar 2017 de spilte sin første gig sammen som The Ramblin Men. Siden 2017 har de spilt konserter rundt om i øst-Norge og på større festivaler, alltid med ny musikk skrevet av Amund og Trym.

Disse gutta spiller opp til fest på Lokalet lørdag kveld!

Facebook
Instagram

Poesti

Poesti er en guidet tur over de vakre Hedalsfjellene med historier og litteratur. Turen starter i buss fra Hedalen B/U skole og ender på Skrukkefyllhaugen i Vassfaret tids nok til å overvære konsert med Kurve som avslutning på Hedalen Kulturfestival. Under turen vil Cato Skimten Storengen og Olaf Søbekkseter lese dikt og fortelle om stedene vi passerer. Kanskje kommer også en hemmelig musikergjest hvis været tillater det.

OBS! Turen krever moderat fysisk form.

Bli med på en vandring i et vakkert natur og kulturlandskap!

Bilder av Bjørn Filip Kjeldsen Holm

Vassfardagen

Vassfardagen er en dag fullspekket med aktiviteter og underholdning for hele familien midt i villmarken i Vassfaret, nærmere bestemt Skrukkefyllhaugen!

Under kan du lese mer om enkelte av innslagene denne dagen. Men vi kan også friste med fiskekonkurranse for de minste, maleriutstilling ved Tom Simonsen, bålkurs, salgsboder med aktiviteter og utstillinger, og mye mer! Her vet vi at alle i familien finner noe som passer for dem!

Elise Hømanberg Åsli selger god og varm mat denne dagen, og den vanlige serveringa på Skrukkefyllhaugen er åpen denne dagen (De lager kanskje Valdres sine beste lapper!).

Dagen er gratis for hele familien! Vi starter med aktivitetene og underholdningen rundt klokken 12, og dagen avsluttes med konsert av Kurve når turfølget fra Poestien ankommer Skrukkefyllhaugen, rundt 15:00.

Praktisk info:
Veien over fra Flå til Vassfaret vil være åpen denne dagen.
Det er lurt å ta med noe å sitte på.

Thor Gotaas

Thor Gotaas (58) er en folkeminnegransker og forfatter, vokst opp i Brumunddal som har skrevet rundt 50 kulturhistoriske bøker. Mange av bøkene hans handler om skihistorie og hverdagshistorie, og i år kommer han med ei bok om sparkstøttingens historie. Gotaas er særlig opptatt av outsiderne i samfunnet. Som folkeminnegransker er han spesielt interessert i mentalitetshistorie og skiftende holdninger, enten det er historisk, geografisk eller sosialt.

Han har skrevet ei bok om norske tømmerkoier og også om originalen Anders Mehlum som samlet historier, også fra Vassfaret.

På Vassfardagen kommer han til oss og skal snakke om disse to bøkene.

Villmarksskrømt!

I de dype skogene vandrer trollelgen forbi det tåkelagte tjernet. I det mørke dypet venter nøkken tålmodig, mens lyktemenn danser i myrkanten. Den som ferdes her skulle ta seg i akt. Ja selv på setervollen skulle en være klar for både hulder, mannebjønn og skrømt!

Bli med når Bjørn Henrik Stavdal Johansen forteller om trollhare, trollfugl, trollelg og hulder, på Skrukkefyllhaugen! Det blir beretninger om både lokale skrømt, og nasjonale vetter! Hvem var det egentlig som samlet Norge til en nasjon!?

Skrukkefylla kino

Vi åpner Skrukkefylla kino igjen, hvor Ole-Martin Høgfoss kommer tilbake og viser oss mer bilder fra Vassfaret og Vidalen.

Ole-Martin har i over 15 år ledet fellesturer for DNT Ringerike i Vassfarområdet. Han var leder av byggekomiteen for Fønhuskoia ved Strøen i Vassfaret, som åpnet i 2013. Medlem av byggekomiteen for både gamle (2007) og nye (2022) Vassfarkoia. Samt leder av prosjekt Vassfarstien, Hønefoss – Fønhuskoia. En 116 km sammenhengende blåmerket sti fra Hønefoss sentrum til Fønhuskoia øverst i Vassfaret, som ble offisielt åpnet i 2018.

Stikk innom kinoen ila dagen for et nydelig show med vakre bilder!

Kurve

«Kurve er et voksenkor med medlemmer fra hele Valdres. Vi etterstreber høyest mulig musikalsk nivå innen rytmisk a capella korsang. Koret har også ambisjoner om å utvikle et aktivt og kreativt scenisk uttrykk. Vi har tillit til at dette målet har gode bieffekter i form av sosialt fellesskap og smittende livsglede. Vi ønsker å bil et foregangskor innenfor rytmisk korsang i regionen, og å være til inspirasjon for andre til å fortsette i, eller begynne å synge i kor.»

Facebook

Instagram