2019 – 2024

Festivalprogram 2024

Billettsalget åpner 1. mai!

Stian Carstensen og Elias Akselsen

Stian Carstensen og Elias Akselsen har arbeidet sammen i mer enn 20 år og har laget 5 plater sammen hvorav 2 har vært spellemann-nominert.

Stian kommer fra en trekkspillfamilie på Eidsvoll med mange trekkspill i henholdsvis 4 og 5 generasjoner bakover. Elias er født i ei kjerre på Årnes og har vokst opp i skogen hvor han lærte å synge i tatertradisjon av sin far og bestefar. Dette er forklaringen på Elias sin voldsomme stemmekraft; «Vi sang ute så du veit vi måtte ta i skulle vi bli hørt» sier Elias. 

En konsert med disse kara er en unik opplevelse en sent vil glemme. Musikken og framførelsen er 100 % ekte og garantert fri for autotune, influensere og politisk korrekthet! Repertoaret strekker seg fra middelalderballader til 50-tallsslagere og autentisk tatermusikk i spontan tapning med en uforlignelig stemme fra de dype skoger akkompagnert av virtuost og smektende trekkspill.

Velkommen til konsert!

Stian Carstensen

Elias Akselsen

 

Familiedag på bautahaugen

I år som i fjor blir det familiedag på Bautahaugen! 

Det blir opplæring og visning av ysting av ost, lefsebaking og andre gamle mattradisjoner av Bautahaugens venner. Det blir mulig å være med å smi sammen med en smed. Den gamle skolestua blir tatt i bruk og man kan se hvordan undervisning i skolen foregikk 100 år tilbake i tid. Gamle leker blir også arrangert av Bautahaugens venner. 

Flere aktiviteter kommer!

 

Praktisk info:
Vi ønsker at alle parkerer på grusbanen ved Hedalen B/U Skole (Litt lenger nord for Bautahaugen), for å unngå at vi tar opp parkeringen til Joker.

Vi ønsker at alle tar imot et armbånd når de kommer, slik at vi har oversikt over hvor mange besøkende som er innom denne dagen. Armbånd vil du få ved inngangen.

Cowboy Action Shooting

Her kommer det info fra Bjørnar

"0+0=4" med Thomas Bye

Ein kritikarrost monolog som tek føre seg dei grovaste justismorda i noregshistoria, og fellestrekka mellom dei.

0+0=4 handlar om korleis skodespelar Thomas Bye fekk ei ekstrem interesse for rettstryggleik. Vi følger reisa hans frå han knapt visste kva eit justismord var, til han tolv år seinare knapt klarar å tenke på anna. Framsyninga gjer eit djupdykk i Torgersen-saka, Liland-saka og Fritz Moen-saka. 0+0=4 blei spelt for første gong i september 2013, med urpremiere i tingretten i Førde.

Framsyninga vart produsert og turnert ved Sogn og Fjordane Teater i 2013. Seinare har framsyninga turnért i rettslokale over heile landet, for innsette i fengsel, for politistudentar, for advokatar og for påtalemakta – og for gjenopptakingskommisjonen. I tillegg har Thomas Bye spelt framsyninga mellom anna på Det Norske Teatret, Nationaltheatret, Den Nationale Scene, Trøndelag Teater, Rogaland Teater, Brageteatret og Teater Ibsen.  

Flotte kritikkar i pressen etter premieren i 2013:

«Dette er en forestilling som virkelig fortjener et stort publikum; en dramaturgisk spenningsthriller, et politisk innlegg om troen på rettsstaten og et fremragende eksempel på hva teater kan være når noen vil fortelle en historie de tror påBergens Tidende

«Skal jeg trekke frem et kulturhøydepunkt fra 2013, må det bli 0+0=4.» Klassekampen

«Tekstgrunnlaget, som han improviserer over, har han skrevet sammen med regissør Aslak Moe. Forestillingen har han bygd opp stein på stein, med en tålmodighet, inderlighet og stahet, som likner Torgersens egen. Han har spilt den i rettssaler, advokatkontorer, hjemme hos folk og på turné med Sogn og Fjordane Teater. Ja, han har til og med fått lov å framføre den på Det Norske Teatret, på bokmål!»  Scenekunst.no

Facebook

The Ramblin' Men

The Ramblin Men består av fire karer fra Gudbrandsdalen. Amund Sylte og Trym Amrud på gitar og vokal, Martin Berget på bass og Torstein Steen på trommer. De har spilt sammen i mange år, men det var ikke før i januar 2017 de spilte sin første gig sammen som The Ramblin Men. Siden 2017 har de spilt konserter rundt om i øst-Norge og på større festivaler, alltid med ny musikk skrevet av Amund og Trym.

Disse gutta spiller opp til fest på Lokalet lørdag kveld!

Facebook
Instagram

Poesti

Poesti er en guidet tur over de vakre Hedalsfjellene med historier og litteratur. Turen starter i buss fra Hedalen B/U skole og ender på Skrukkefyllhaugen i Vassfaret tids nok til å overvære konsert med Kurve som avslutning på Hedalen Kulturfestival.

OBS! Turen krever moderat fysisk form.

Bli med på en vandring i et vakkert natur og kulturlandskap!

Bilder av Bjørn Filip Kjeldsen Holm

Vassfardagen

Vassfardagen er en dag fullspekket med aktiviteter og underholdning for hele familien midt i villmarken i Vassfaret! Det blir fiskekonkurranse, spikking, bålkurs og masse mer!

Mer informasjon om dagen og aktørene kommer snart!

Kurve

Her kommer det info

Facebook

Instagram