Festivalprogram 2023

Trykk på programmet for å lese mer om det forskjellige!

(Klokkeslett kommer)

Fredag

Hedalen Stavkirke
Ingrid Olava

Lørdag

Bautahaugen (gratis)
Familiedag på Bautahaugen

Hedalen stadion (18+)
Heather Ivy

Zitherman

Black Debbath

Søndag

Skrukkefyllhaugen
TBA

Ingrid Olava

Ingrid Olava har sunget seg inn i våre hjerter og for lengst befestet sin posisjon blant landets mest substansielle og viktige artister.

Siden den kritikerroste debuten med Juliet’s Wishes har Ingrid Olava med sin karakteristiske stemme og vakre pianospill levert et imponerende antall konserter og en låtkatalog som har resultert i en mengde priser og nominasjoner gjennom en popkarriere på 14 år.

I tillegg til sin egne sterke katalog med publikumsfavoritter som «Only Just Begun», «Back to love», «Warrior Song», «Jackie Kennedy», «Jupiter» og «Mens Jeg Sover», har Olava alltid omfavnet og tolket andre kunstnere. I konsertformatet har Ingrid Olava dermed utviklet seg til å bli en eklektisk blanding av eget og andres materiale.

Facebook

Instagram

 

Familiedag på bautahaugen

I år som i fjor blir det familiedag på Bautahaugen! Det kommer mer informasjon nærmere festivalen, men vi vet det blir forskjellige aktiviteter for hele familien, salg av mat og drikke og diverse underholdning denne dagen. 

Dagen er fremdeles gratis for både små og store!

Mer info kommer!

Heather ivy

Heather Ivy (Hege Dragerengen) begynte nylig etter en del år som front-vokalist i ulike prosjekter å produsere egen musikk – med hjertet godt plantet i Country-sjangeren.

Tekstene hennes er betrakninger av erfaringer fra eget liv, samt fra hverdagen generelt. Noen av låtene hennes er også skrevet sammen med hennes mann, Kris Ivy, som har lang fartstid som selvstendig artist med flere utgivelser.

Inspirert av Blues & Pop er country-sounden hennes kjent som dansbar og rytmisk. 

Den første singelen ble sluppet i 2020 under pandemien, som et pilotprosjekt for å se om det var noe å satse på. Etter gode tilbakemeldinger og med en gylden mulighet til å spille inn på Norsk Lydstudio i Mjøndalen, der musikerne fra «Donkeyboy» David & Peter Michaelsen står for driften, ble det snarlig slipp av 3 låter til i 2021 og 2022.

Den nyeste låten «Broken Hearts» har pr dags dato hele 75.000 avspillinger på Spotify. 

Hun har blitt spilt på radio både innenlands og utenlands, samt fått gode anmeldelser fra musikkprodusenter og anmeldere som mener at dette har høy musikalsk kvalitet.

« Jeg gleder meg utrolig mye til året 2023! Nå blir det utrolig spennende i Heather Ivy sin musikalske verden! Det har dukket opp en etterspørsel og oppmerksomhet som jeg må følge, for å se hvor trådene kan lede meg og musikken min. Musikerne jeg har fått med meg for å danne «The Heather Ivy Sound» er en gjeng unike & dyktige musikanter med kjempebra humør og stå-på vilje for å skape et unikt samspill! Det er viktig å tørre å ta sjanser og å satse – ihvertfall om magefølelsen skriker at det er det riktige å gjøre – Noe det definitivt gjør for meg nå. 

Det viktigste for meg med musikken min er at jeg kan bevege noe i andre, inspirere noen eller være en trøst for noen. Etter jeg begynte å høre på Countrymusikk så fikk jeg et helt annet forhold til tekster og fremførelse. Alt jeg ønsker er å kunne formidle mine tanker og følelser til publikum på en naturlig måte som forteller hvem jeg er, upyntet og ærlig.» 
– Heather Ivy

Etter å ha lært seg å spille gitar brenner Heather enda mer for å skrive egne låter og gleder seg til å gå inn i studio igjen med disse, forhåpentligvis i 2023/2024. 

Facebook

Instagram

 

Zitherman

«Norges vakreste hemmelighet: dette dalføret mellom Hallinger og Gudbranner. Der finner du Begnadalen. Mindre brautende og pågående, men med en inderlighet og en naturskjønnhet som forfatteren Mikkjel Fønhus introduserte for meg i min barndom. Nettopp her må jo alt ligge til rette for den fineste musikk. Og visst kom den: Zitherman. Dette albumet har i seg alle de kvalitetene vi kjenner fra den folkelige «innlandsmusikken» som Ål og Birgit Lien i nabodalen introduserte for 30 år siden. Men dette låter frekkere og friere. Selv instrumentet Zither, en klanglig fetter av Valdres nasjonalinstrumentet langeleik, blir i Rune Glimsdals hender forvandlet til en steelgitar ala David Lindley. Dyktige musikere, gode jordnære tekster og et konsept som bærer i seg det norskeste av det norske: Livet i bygdene der de fleste av oss lever sine liv.»
– Knut Reiersrud

«Fengande og spennande folkpop med el-zither og gode tekstar på valdresdialekt, flotte melodiar i elegant musisering og meget solid vokal. Her er det mange låtar som burde finne vegen til NRK-listing, favorittane står i kø. Det er eit godt tegn når ein nynnar med ved første lytting og samtidig høyrer mange lag både i tekstane og i musikken. Favorittlåt: Opp.»
– Tove Bøygard

Facebook 

Instagram

Black Debbath

Black Debbath er verdensledende leverandør av Akademisk Stonerrock, Universell Riffsynsing og Norsk Barsk Metal.

Bandet springer ut fra kunstnerkollektivet Duplex Records og består av Lars Lønning, Egil Hegerberg, Aslag Guttormsgaard og Ole Petter Andreassen, kjent fra bl.a. Gartnerlosjen, Hurra Torpedo, Bare Egil Band, Thulsa Doom, Maroder og El Doom & the Born Electric.

Siden platedebuten i 1999 med Tung, Tung Politisk Rock har de sluppet sju album. Det åttende, Norsk Barsk Metal kom 26. oktober 2018 med påfølgende norgesturne.

Kombinasjonen tungrock, humor og politisk engasjement har gjort dem til en kjær gjest på festival- og konsertscener landet rundt de siste 20 årene, bl.a. på tungrockfestivalen Tons of Rock, hvor de har spilt hvert år siden oppstarten.

Facebook

Instagram

Poesti

Søndag fortsetter vi tradisjonen med PoeSti over Hedalsfjella. PoeSti er en vandring over Hedalsfjella med Olaf Søbekkseter og Cato Skimten Storengen. Olaf Søbekkseter er kjentmann og mangeårig turguide som loser oss trygt over fjella med destinasjon på Skrukkefyllhaugen i Vassfaret.

Olaf forteller oss om stedene vi passerer, og bidrar også med lokalhistoriske fortellinger. Med seg på turen har Olaf skuespiller Cato Skimten Storengen som også er fra Hedalen. Cato leser dikt, utdrag fra skjønnlitteratur og synger sanger på vei over Hedalsfjella. Innholdet er både lokalt og nasjonalt fra Fønhus til Vinje. Det blir satt opp busser som frakter oss t/r Hedalen B/U skole til startsted for vandringen med retur fra Skrukkefyllhaugen i Vassfaret. Turen tar ca 5-6 timer.

Bli med på en vandring i et vakkert natur og kulturlandskap.

Aktiviteter på skrukkefyllhaugen

Her kommer en hyggelig liten tekst om dagen på Skrukkefyllhaugen. Info om at det blir marked osv. mulighet for å kjøpe mat osv.

Rovdyrsenteret i Flå
Info om Rovdyrsenteret

Hedalen jeger og fisk
Info om Hedalen jeger og fisk

Båtbygger
Info om båtbyggeren

Akervoll
Info om Akervoll

Fortellinger fra Mikkjel Fønhus
Info om fortellinger fra Mikkjel Fønhus

Løiten Sangforening
Info om Løiten Sangforening